e-Επιμελητήριο - για ηλεκτρονικά πιστοποιητικά και πληρωμές συνδρομών χωρίς αναμονή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δημοσιεύθηκε στις 26/07/2016 12:20

Ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Volodymyr Shkurov, την Παρασκευή 22.7.2016 και ώρα 12:00 μ.μ. επισκέφθηκε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννη Β. Μήτση και συζήτησαν τις Διμερείς Οικονομικές Σχέσεις ανάμεσα στον Νομό μας και την Ουκρανία, σε ότι αφορά τις Εισαγωγές – Εξαγωγές και γενικά τις εμπορικές συναλλαγές.

Έγινε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος από τις δύο πλευρές, με κοινό στόχο την αναζήτηση Επιχειρηματικών Συναλλαγών προς όφελος της Εθνικής και Τοπικής Οικονομίας των δύο λαών μας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννη Β. Μήτσης, ενημέρωσε τον Πρέσβη για τα προϊόντα που διαθέτει ο Νομός μας, την άριστη ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα αυτών, τα οποία έχουν βραβευτεί επανειλημμένα στο Εξωτερικό, σε τρόφιμα – ποτά, μέταλλα, μάρμαρα, κ.λ.π., καθώς και ότι διαθέτει Τουρισμό Τεσσάρων Εποχών σε βουνό και θάλασσα, με ένα υπέροχο ανθρώπινο δυναμικό που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Ουκρανίας.

Από την πλευρά του ο κ. Πρέσβης έμεινε ενθουσιασμένος από την πόλη μας και τα προϊόντα,  εκφράζοντας την επιθυμία του για νέα πιο οργανωμένη επίσκεψη.

Συζητήθηκε το ενδιαφέρον των Ουκρανικών Επιχειρήσεων για τις Επιχειρήσεις-Μέλη μας και ιδιαίτερα για τους επιχειρηματικούς κλάδους τροφίμων – ποτών και τουρισμού, με έμφαση στις μικρές επιχειρήσεις στους τομείς των γαλακτοκομικών-τυροκομίας, κρεάτων, κρασιού, νερού και μελιού.

Τέλος, υπήρξε κοινή πρόθεση για άμεσες μελλοντικές συναντήσεις με στόχο συνεργίες – συνεργασίες που θα εμπεδώσουν κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης ώστε να αρθούν προβλήματα και αγκυλώσεις σε εισαγωγές – εξαγωγές δημιουργώντας νέες ευκαιρίες ένθεν και ένθεν, έτσι ώστε να προκύψει μέγιστη αποτελεσματικότητα σε ότι αφορά την Ελληνο-Ουκρανική συνεργασία.

 

Από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Φωτογραφίες