e-Επιμελητήριο - για ηλεκτρονικά πιστοποιητικά και πληρωμές συνδρομών χωρίς αναμονή

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018 ΟΔΗΓΙΑ IDD - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ & ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ - ΤΕΤΑΡΤΗ 07 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HOTEL DU LAC 17.00 – 21.00

Δημοσιεύθηκε στις 02/06/2017 13:23
<div class="_5pbx userContent" data-ft="{" id="js_2">

Yπό την Αιγίδα τoυ Επιμελητηρίου Ιωαννίνων:

21η ΗΜΕΡΙΔΑ του InsuranceForum.gr &
του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Ιωαννίνων.

Τετάρτη 07 Ιουνίου 2017
*Ξενοδοχείο Hotel Du Lac*
17.00 – 21.00

«Ο χάρτης της διαμεσολάβησης για το 2018 Οδηγία IDD - Φορολογικές αλλαγές & νέο ασφαλιστικό - Ο ρόλος και η ευθύνη των οργανωμένων δικτύων »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Θεσσαλονίκη, 31 Μαΐου 2017
Ο νέος τρόπος λειτουργίας της αγοράς λόγω της επικείμενης εφαρμογής της Ευρωπαϊκής οδηγίας IDD, το εξοντωτικό φορολογικό σύστημα, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές αλλά και ο νέος χάρτης της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο θα δραστηριοποιούνται τα επόμενα χρόνια οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές αποτελούν τα κεντρικά θέματα της 21ης ημερίδας που διοργανώνει το insuranceforum.gr και η Insurance Innovation σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Ιωαννίνων την Τετάρτη 07 Ιουνίου 2017 στο Ξενοδοχείο Hotel Du Lac.

Η ασφαλιστική αγορά του Ν. Ιωαννίνων και των γύρω πόλεων θα ενημερωθεί για τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου αλλά και για τις γενικότερες εξελίξεις στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Με μια νέα οργανωτική δομή και επίκαιρη θεματολογία, θα αναλυθούν και θα συζητηθούν θέματα που ενδιαφέρουν άμεσα τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, το επάγγελμά τους και τις προοπτικές που παρουσιάζονται στον ασφαλιστικό κλάδο.

Τα θέματα των τριών βασικών ενοτήτων θα είναι τα εξής:
1.Οδηγία IDD. Οι αλλαγές που επέρχονται στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, με ομιλήτρια την κα. Μυρτώ Χαμπάκη, Senior Manager Risk Management Services CROWE SOL Consulting.
2.Ο Ρόλος και η Ευθύνη των Οργανωμένων Πανελλαδικών Δικτύων. Η συμβολή τους στην διαμόρφωση της αγοράς και του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, με ομιλητή τον κ. Νίκο Κλήμη, Οικονομολόγο.
3.Φορολογία και Ασφαλιστικές Εισφορές στην Πράξη. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, με ομιλητή τον κ. Τηλέμαχο Μαλγαρινό, Οικονομικό Σύμβουλο.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας καταξιωμένα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς θα βρεθούν στην ημερίδα και θα αναλύσουν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θέματα.
__________________________________________________

Την Ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Ιωαννίνων, κ. Αλέξανδρος Ιωάννου, η Πρόεδρος ΠΟΑΔ, ΕΑΔΕ, ΕΕΑΕ κα. Δήμητρα Λύχρου, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ν. Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Μήτσης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου.

Επίσης κατά την διάρκεια της ημερίδας θα γίνει και η παρουσίαση του νέου λογοτύπου του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Ιωαννίνων και θα παρουσιαστούν τα πεπραγμένα και οι στόχοι του Συλλόγου.

Ο σκοπός της Ημερίδας είναι διπλός, αφενός η σε βάθος ενημέρωση των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και η ελεύθερη δημόσια συζήτηση για το μέλλον του επαγγέλματος και αφετέρου η εξαγωγή χρήσιμων και αξιοποιήσιμων συμπερασμάτων.

Οι Ημερίδες του insuranceforum.gr αποτελούν πλέον θεσμό για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, καθώς πραγματοποιούνται συνεχώς από το 2012 σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με την συνεργασία των συλλογικών φορέων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και ανασχεδιάζονται συνεχώς ώστε να είναι πάντοτε επίκαιρες και χρήσιμες. Μέχρι στιγμής το insuranceforum.gr έχει επισκεφθεί περισσότερες από 15 πόλεις διοργανώνοντας με τους τοπικούς φορείς εξαιρετικά επιτυχημένες συναντήσεις.
_________________________________________________

Χορηγοί Ημερίδας
Ασφαλιστικές εταιρείες: ARAG, INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Μεσιτικές εταιρείες: KARAVIAS UNDERWRITING AGENCY COVERHOLDER AT LLOYDS
Εταιρείες επισκευής κρυστάλλων οχημάτων: GLASSDRIVE
Συμβουλευτικές εταιρείες: CROWE SOL CONSULTING
Υποστηρικτές: BETTER LIFE

Χορηγοί Επικοινωνίας
Κλαδικά sites: Asfalisinet.gr – insuranceworld.gr – insurance-eea.gr – underwriter.gr
Κλαδικά περιοδικά: insuranceworld
Οικονομικά sites: Euro2day.gr - sofokleousin.gr - marketnews.gr - reporter.gr - dikaiologitika.gr
Τοπικά μέσα επικοινωνίας: Epirusnow.gr -Πρωϊνός Λόγος- Ρυθμός 107,5- Epiruspost.gr- Τύπος της Ηπείρου
__________________________________________________
Η Ημερίδα θα διεξαχθεί υπό την Αιγίδα των παρακάτω φορέων
Επιμελητήριο Ιωαννίνων
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (Π.Ο.Α.Δ)
Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (Ε.Ε.Α.Ε)
Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (Σ.Ε.Μ.Α)

__________________________________________________
Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για τα διαθέσιμα χορηγικά προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Insurance Innovation, email: info@insuranceinnovation.gr, τηλ.:2312201003 (υπεύθυνος κ. Αριστείδης Βασιλειάδης)

Εύη Λαζάρου
Δημοσιογραφικό Τμήμα
press@insuranceinnovation.gr
2312 201 003