e-Επιμελητήριο - για ηλεκτρονικά πιστοποιητικά και πληρωμές συνδρομών χωρίς αναμονή

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΒΒΕ

Δημοσιεύθηκε στις 03/03/2016 14:54
[Abu Dhabi 4/9/2016, Dubai 5-6/9/2016, Sharjah 7/9/2016]

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Abu Dhabi, Dubai and Sharjah

Σάββατο 3 – Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής φόρμας συμμετοχής:
Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

 

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ΕAGLE 1 (European Actions for GlobaL tradE 1), το οποίο χρηματοδοτείτε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα COSME (2014 – 4020), συνδιοργανώνει με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Λονδίνου, το Εμπορικό Επιμελητήριο των Βρυξελλών, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ουγγαρίας, το Κέντρο Καινοτομίας της Λιθουανίας και τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών της Σικελίας την Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Αποστολή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα [Abu Dhabi 4/9/2016, Dubai 5-6/9/2016, Sharjah 7/9/2016].

Η επιχειρηματική αποστολή θα υποστηριχθεί ενεργά από τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια του Abu Dhabi, του Dubai και του Sharjah. Οι φορείς αυτοί θα αναλάβουν τη διοργάνωση συναντήσεων μεταξύ ελληνικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων που εδρεύουν στα Αραβικά Εμιράτα, με στόχο την επίτευξη επιχειρηματικών συνεργασιών.

Τα Η.Α.Ε. είναι ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός καθώς έχουν υιοθετήσει ευνοϊκές επενδυτικές πολιτικές για τους ξένους επιχειρηματίες και ενθαρρύνουν την ιδιοκτησία γης και άυλων περιουσιακών στοιχείων όπως μετοχές.

Το Dubai αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς και επενδυτικούς προορισμούς κυρίως λόγω της χαμηλής φορολογίας και της πολιτική ανοιχτού εμπορίου που έχει υιοθετήσει. Έχει χαρακτηριστεί ως περιφερειακός κόμβος (regional Hub) για την μέση Ανατολή και την Αφρική. Το Dubai είναι ο 7ος πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός παγκοσμίως, ενώ το αεροδρόμιο του Dubai είναι 3ο παγκοσμίως σε επιβατικό κοινό

Επιπλέον, το Dubai έχει αναλάβει την διοργάνωση της Expo 2020 και επομένως αναμένεται ότι θα διατεθεί προϋπολογισμός της τάξης των $6.9 δις για την κατασκευή των απαιτούμενων υποδομών.

 

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Date

Time

Activity

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου

tbc


● Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη
● Άφιξη AbuDhabi
● Μεταφορά στο ξενοδοχείο

 

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου

09:00 – 11:00


● Ενημέρωση από την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αγορά των Η.Α.Ε.
● Γεύμα εργασίας με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του AbuDhabi
● Συνάντηση εργασίας με το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Γυναικών του AbuDhabi
● Αναχώρηση για το Dubai (άφιξη στο ξενοδοχείο)

 

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου

09:00 – 11:00

14:00 – 16:00

19:00


● Εκδήλωση με το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Γυναικών του Dubai
● Συνάντηση με Επιχειρηματικούς φορείς των Η.Α.Ε.
● Δεξίωση δικτύωσης

 

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου

10:00 – 16:00

Συναντήσεις B2B που θα διοργανώσει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Dubai

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου

tbc


● Αναχώρηση για το Sharjah
● Συναντήσεις Β2Β που θα διοργανώσει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Sharjah
● Αναχώρηση για το Dubai

 

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου

tbc


● Αναχώρηση από το Dubai
● Άφιξη στη Θεσσαλονίκη

 

 

Συνάντηση Προετοιμασίας για την Επιχειρηματική Αποστολή
Πριν από την διεξαγωγή της επιχειρηματικής αποστολής θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη συνάντηση προετοιμασίας μόνο για τους συμμετέχοντες στην αποστολή (ημερομηνία και τόπος θα αποσταλούν εγκαίρως). Κατά την συνάντηση προετοιμασίας θα παρασχεθούν πληροφορίες σχετικά με την αγορά στα Η.Α.Ε., λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της αποστολής, καθώς και οτιδήποτε αφορά στις μετακινήσεις και τη διαμονή των συμμετεχόντων στην αποστολή.

Μπροσούρα της Επιχειρηματικής Αποστολής
To Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Λονδίνου, έχει αναλάβει να ετοιμάσει μπροσούρα η οποία θα περιλαμβάνει πληροφορίες για όλες τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή επιχειρηματική αποστολή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Μπροσούρα αυτή θα διανεμηθεί στις επιχειρήσεις των Η.Α.Ε. στο Dubai, Abu Dhabi και Sharjah από τα αντίστοιχα τοπικά επιμελητήρια που έχουν αναλάβει να υποστηρίξουν την αποστολή και να οργανώσουν τις συναντήσεις Β2Β μεταξύ ελληνικών και αραβικών επιχειρήσεων. Σ’ αυτό το πλαίσιο θα θέλαμε να μας αποστείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μία φωτογραφία υψηλής ανάλυσης (300dpi, 4cm x 5cm), η οποία περιλαμβάνει κεφάλι και ώμο του εικονιζόμενου.

Δικτύωση με Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις
Η αποστολή αυτή έχει ευρωπαϊκό χαρακτήρα και επομένως αποτελείται από έξι εθνικές αποστολές από την Αγγλία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Ουγγαρία και την Λιθουανία. Επομένως, οι ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να συνευρεθούν και να συνομιλήσουν με άλλες ευρωπαϊκές (εκτός από τις αραβικές) επιχειρήσεις, στο πλαίσιο των δεξιώσεων δικτύωσης που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα.

Για την συμμετοχή στην Εμπορική Αποστολή, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση και αποστολή της παρακάτω Αίτησης Συμμετοχής έως την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016