e-Επιμελητήριο - για ηλεκτρονικά πιστοποιητικά και πληρωμές συνδρομών χωρίς αναμονή

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δημοσιεύθηκε στις 06/11/2017 12:20

Στις 23 Οκτωβρίου 2017 επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτριος Παπαδημητρίου συνοδευόμενος από τους Βουλευτές Ιωαννίνων κ.Ιωάννη, Καραγιάννη κ.Ιωάννη, Στέφο και  κα.Μερόπη Τζούφη όπου συναντήθηκε με τον Προέδρο του Επιμελητήριο Ιωαννίνων κ. Ιωάννη Μήτση, τον Γενικό Γραμματέα κ. Γεώργιο Σαραλιώτη και τον Οικονομικό Επόπτη κ.Βασίλειο Βασιλείου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης  ο Πρόεδρος του Ε.Ι. κ.Ιωάννη Μήτσης ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίσκεψη, ευχόμενος την σηματοδότηση μιας νέας αρχής και μιας νέας σχέσης Συνεργασίας ανάμεσα στα Επιμελητήρια και τον Επιχειρηματικό κόσμο που εκπροσωπούμε προς όφελος του «Επιχειρείν» και την μείωση της ανεργίας μετά την οκταετή κρίση που είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο 250 χιλιάδων ΜμΕ.

Στη συνέχεια και επιγραμματικά ο κ. Πρόεδρος αναφέρθηκε ότι:

  1. Επιβάλλεται η  Αναβάθμιση του Επιμελητηριακού Θεσμού ώστε να είμαστε ισότιμοι συνομιλητές με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία.
  2. Ρύθμιση «Κόκκινων Δανείων – Ρευστότητα Τραπεζών
  3. Μείωση φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών με ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων και πάγωμα των παλαιότερων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ
  4. Αποτελεσματική καταπολέμηση του παραεμπορίου και υλοποίηση των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ για να «πέσει χρήμα στην αγορά»
  5. Ίδρυση υποκαταστήματος Αναπτυξιακής Τράπεζας στα Γιάννενα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του «Επιχειρείν» του Νομού μας και της Ηπείρου
  6. Καθιέρωση Μπόνους των συνεπών φορολογούμενων
  7.  Αναπτυξιακό και Φορολογικό σταθερό σε βάθος 10ετίας
  8. Σταθερό Πολιτικό Κλίμα με Ολοκλήρωση Μεταρρυθμίσεων και Αξιολογήσεων.

Ο κ. Υπουργός άκουσε με μεγάλη προσοχή τα παραπάνω και έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση υποσχόμενος ότι θα πράξει το καλύτερο δυνατό στο πλαίσιο των σημερινών δεδομένων.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΗΤΣΗΣ

Φωτογραφίες