e-Επιμελητήριο - για ηλεκτρονικά πιστοποιητικά και πληρωμές συνδρομών χωρίς αναμονή

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΙΡΑΝΩΝ, 21-24/11/2018. ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

Δημοσιεύθηκε στις 05/07/2018 15:57

Υλοποιώντας τις δεσμεύσεις μας για άνοιγμα σε νέες αγορές και εξωστρέφεια των επιχειρήσεων του Νομού Ιωαννίνων, βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να δηλώσουμε τη συμμετοχή μας στη 25η Διεθνή Έκθεση Τιράνων, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως 24 Νοεμβρίου 2018.

Η συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τιράνων η οποία αποφασίστηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα από τις τρεις (3) παρατάξεις του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων σκοπό έχει την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών επικοινωνίας και συνεργασίας αλλά και ανάπτυξης των επιχειρήσεων της περιοχής μας, σε μια περιοχή έντονα αναπτυσσόμενη, όπως τα Τίρανα Αλβανίας, με την οποία μπορούν να μας συνδέσουν πολλά.

Τα Τίρανα είναι μια αναπτυσσόμενη πόλη, τόσο δημογραφικά όσο και ως αποτέλεσμα των οικονομικών εξελίξεων.

Τίρανα: Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν ανήλθε σε 4 δισεκατομμύρια ευρώ το 2015, αντιπροσωπεύοντας το 40 % του ΑΕΠ σε εθνικό επίπεδο.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το ΑΕΠ της οικονομίας της πρωτεύουσας κυριαρχείται από το εμπόριο και την τροφοδοσία συμβάλλοντας κατά 22 %. Οι δραστηριότητες ακίνητης περιουσίας και ο κατασκευαστικός τομέας αντιπροσωπεύουν περίπου το 21% της οικονομίας, ενώ η δράση της δημόσιας διοίκησης συμμετέχει κατά 14,7 %. Το κατά κεφαλήν εισόδημα των Τίρανα είναι € 4.860 ή το 35% του μέσου όρου της ΕΕ.

Από της 21 έως 24 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Συνεδρίων στα Τίρανα, θα πραγματοποιηθεί η 25η Διεθνής Έκθεση Τιράνων.

Διοργανώνεται από τον Όμιλο Klik Ekspo Group, και φέτος θα έχει το Λογότυπο του UFI- Παγκόσμιος Οργανισμός Βιομηχανίας των Εκθέσεων, με έδρα το Παρίσι. Πάνω από 350 εκθέτες από διάφορα μέρη θα πάρουν μέρος σε αυτή την Έκθεση.

Η Διεθνής Έκθεση Τιράνων, έχει καταξιωθεί ως έκθεση με βάση μια ασύγκριτη πλατφόρμα επιτυχίας. Η Διεθνής Έκθεση Τιράνων έχει επιβεβαιωθεί ως έκθεση τόσο πανευρωπαϊκής όσο και παγκόσμιας εμβέλειας και η οποία απονέμει στην Αλβανία την εκτίμησή της ως την πύλης εισόδου στα Βαλκάνια. Μια πραγματικότητα άνω των 200 εκατομμυρίων καταναλωτών, η οποία αντιπροσωπεύει το 75% των εμπορικών συναλλαγών της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η έκθεση διατηρεί ζωντανή την παράδοση φέρνοντας στα Τίρανα επιχειρηματίες (η περσινή έκθεση είχε 380 εκθέτες), επαγγελματίες και εμπορικούς επισκέπτες από περισσότερες από 25 χώρες ανά τον κόσμο: Αλβανία, Ιταλία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Σλοβενία, Σκωτία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κροατία, Αυστρία, ΗΠΑ, Ουγγαρία, Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, Κοσσυφοπέδιο, Σερβία, Πολωνία, Κύπρος, Τουρκία, Μάλτα, κλπ., με περισσότερους από 22.000 επισκέπτες το 2017.

Μεταξύ των τομέων που θα παρουσιαστούν ευρύτερα, αυτή την φορά θα δοθεί περισσότερη έμφαση στις:

 • προηγμένες τεχνολογίες των δομικών υλικών,
 • εναλλακτικές πηγές ενέργειας,
 • διαχείριση και σχεδίαση έργων υποδομής,
 • μεταφορές και τηλεπικοινωνίες,
 • προστασία του περιβάλλοντος και ανακύκλωση,
 • βιομηχανίες χημικών και γεωργικών προϊόντων διατροφής,
 • βιομηχανία αμύνης και ασφάλειας και
 • συμβουλευτικές υπηρεσίες.  

Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό στις 21 έως 24 Νοεμβρίου 2018 και από τις 10.00 το πρωί έως τις 09.00 το βράδυ κάθε μέρα.

Στην φετινή Έκθεση, το Επιμελητήριο πέραν της παρουσίας του θα διαθέσει χώρο περιπτέρου ΔΩΡΕΑΝ στις Επιχειρήσεις-Μέλη του που θα συμμετάσχουν. Χώρο ειδικά διαμορφωμένο για κάθε Επιχείρηση-Μέλος.

Το κόστος του περιπτέρου θα καλύψει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, για τα Μέλη του που θα δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Τυπικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στην έκθεση είναι:

 1. η εξόφληση των συνδρομών στο Επιμελητήριο έως και το έτος 2018.
 2. η καταβολή εγγύησης συμμετοχής στην έκθεση διακοσίων ευρώ (200,00€), η οποία θα επιστραφεί κατόπιν της συμμετοχής της Επιχείρησης-Μέλους.
 3. η παρουσία εκπροσώπου της Επιχείρησης-Μέλους στο Περίπτερο καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Πιστεύοντας ότι η Έκθεση μπορεί να αποτελέσει τόσο μια σημαντική προσπάθεια τόνωσης της τοπικής επιχειρηματικότητας, όσο και της ενδυνάμωσης των επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών μας, προσκαλούμε τις επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετάσχουν στην 25η Διεθνή Έκθεση Τιράνων στο Περίπτερο του Επιμελητηρίου, να δηλώσουν εγκαίρως το ενδιαφέρον της συμμετοχής τους.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

κα ΑΝΝΑ ΖΕΡΒΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ / Enterprise Europe Network – Hellas
Δ/νση : Πουτέτση 14, ΤΚ-45333 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΗΛ : 26510.76589
ΦΑΞ : 26510.25179
E-MAIL: enterprise-europe@cci-ioannina.gr
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.cci-ioannina.gr