e-Επιμελητήριο - για ηλεκτρονικά πιστοποιητικά και πληρωμές συνδρομών χωρίς αναμονή

ΚΛΑΔΙΚΗ ΈΚΘΕΣΗ W-EAT ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ 6-7-8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Δημοσιεύθηκε στις 05/03/2019 11:40

 

Έκθεση

Κλαδική Έκθεση W-eat  2019

Χρόνος Διεξαγωγής

6-7-8 Απριλίου 2019

Χώρος Διεξαγωγής

Στον χώρο του Παμπελοποννησιακού Σταδίου της Πάτρας.

Διοργανωτής

Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης κι Αναψυχής Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ)

Στόχοι Έκθεσης

Στόχους για τις τρεις επόμενες διοργανώσεις:

 • Η W-eat θα αποτελέσει το χώρο όπου το γαστρονομικό στίγμα της Παραϊόνιας Ελλάδας θα αποτυπωθεί και προς τούτο το σκοπό θα εργαστεί για τη μέγιστη δυνατή γεωγραφική εκπροσώπηση όλων των περιοχών που την απαρτίζουν, ερχόμενος σε επαφή με όλους τους φορείς, θεσμικούς, επαγγελματικούς, συλλογικούς κι ιδιωτικούς που δραστηριοποιούνται στη γεωγραφική ζώνη της Παραϊόνιας Ελλάδας (Περιφέρειες: Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Περιφερειακές Ενότητες: Μεσσηνίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου).
 • Ο κλαδικός χαρακτήρας της έκθεσης θα ενισχυθεί μέσα από εξειδικευμένα τεχνικά σεμινάρια κι ημερίδες για επαγγελματίες της εστίασης και τα οποία  θα στοχεύουν να εξηγήσουν τα οφέλη, αλλά και τις δεσμεύσεις των εμπλεκομένων πρωταγωνιστών του εγχειρήματος (προμηθευτές, επιχειρήσεις εστίασης, φορείς, αυτοδιοίκηση). Η αποτύπωση του γαστρονομικού στίγματος της Παραϊόνιας Ελλάδας θα έχει ως πρακτικό και προς χρήση παραδοτέο κατάλογο εδεσμάτων, ποτών και ροφημάτων, τα οποία θα συνοδεύονται από λεπτομερή επαγγελματική συνταγή παρασκευής, μελέτη κοστολογίου και δημιουργική αποτύπωση (σε 3 γλώσσες), ώστε να μπορούν να ενταχθούν άμεσα στο προϊοντολόγιο (menu) των επιχειρήσεων εστίασης σε όλη την γεωγραφική έκταση που καλύπτεται, προβάλλοντας έτσι ενιαία γαστρονομική ταυτότητα.
 • Η επιλογή των προϊόντων από την κάθε Περιφέρεια και των παραδοσιακών συνταγών που θα εκπροσωπηθούν θα γίνει σε συνεργασία με τα κατά τόπους Επιμελητήρια και τις Αναπτυξιακές Εταιρίες των Ο.Τ.Α. με επίβλεψη και οργάνωση από τον ΣΚΕΑΝΑ και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας (Chefs Club), ώστε το τελικό προϊόν που θα προκύψει να είναι σε συνέχεια και με σεβασμό των προηγούμενων δράσεων όλων των τοπικών φορέων.
 • Στο εγχείρημα, θα κληθούν να συμμετάσχουν, πρώτη φορά, είτε ως επισκέπτες, είτε ως εκθέτες, κι όσοι δραστηριοποιούνται στις παγκόσμιες πλατφόρμες βραχυχρόνιας ενοικίασης ακινήτων, είτε όσοι θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτές, αφού η προστιθέμενη, στις υπάρχουσες υποδομές, συμβολή τους στην προσέλκυση του γαστρονομικού τουρισμού θεωρείται απαραίτητη.

Προφίλ Επισκεπτών

 

Η δεξαμενή των ταξιδιωτών του παγκόσμιου γαστρονομικού τουρισμού, σύμφωνα με το WFTO (World Food Travel Association, στοιχεία 2015) έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

 • Ετήσιος Κύκλος Εργασιών: 150 δις δολάρια
 • Χώρες Προέλευσης: ΗΠΑ, Καναδάς, Σκανδιναβικές Χώρες, Γερμανία, Ην. Βασίλειο, Αυστραλία
 • Προφίλ Ταξιδιωτών:
  • 36-55 ετών, συνήθως ζευγάρια, κυρίως πανεπιστημιακής εκπαίδευσης
  • 50% άντρες, 50% γυναίκες
  • 55% των γαστρονομικών ταξιδιωτών αναζητούν το «αυθεντικό»
  • 150€-200€ ευρώ ανά ημέρα προϋπολογισμός εξόδων εστίασης (35-50% του συνολικού τους ταξιδιωτικού προϋπολογισμού)
  • Αναζητούν το σωστό λόγο τιμής προς ποιότητα, δεν ενδιαφέρονται για βραβευμένα εστιατόρια

Πληροφορίες

Μία σειρά από ενημερωτικά έντυπα, καθώς και την επίσημη παρουσίαση της έκθεσης, καθώς και τις παροχές των διαφημιστικών και χορηγικών προγραμμάτων στα πλαίσια της έκθεσης θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο. 

 https://1drv.ms/f/s!AgTPMEtZuNUxgYd2fJvVmFYFQSEv0A

Συμμετοχή – Επικοινωνία:

Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης κι Αναψυχής Ν. Αχαΐας

Αράτου 21, 4ος όροφος, 26500, Πάτρα

Τηλέφωνο: 2614 008 353, e-mail: weat@skeana.gr