e-Επιμελητήριο - για ηλεκτρονικά πιστοποιητικά και πληρωμές συνδρομών χωρίς αναμονή

"ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ": ΈΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Δημοσιεύθηκε στις 10/03/2021 13:13

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με στόχο την ανάπτυξη και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της έρευνας των Επιχειρήσεων-Μελών του κλάδου τροφίμων, διατροφής και διατροφικής υγείας, συμμετέχει στην έρευνα για την:

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

Έρευνα για τον καθορισμό των Ερευνητικών Προτεραιοτήτων
του Κλάδου των Τροφίμων

Η Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα «Food For Life» στοχεύει στη διαμόρφωση κοινής αναπτυξιακής στρατηγικής για την ανάληψη ερευνητικών δράσεων γύρω από τον Κλάδο των Τροφίμων. Στα πλαίσια αυτά, η Ελληνική ΤΠ δημιούργησε 4 Ομάδες Εργασίες, με Μέλη προερχόμενα τόσο από τη Βιομηχανία όσο και από την Ερευνητική / Ακαδημαϊκή Κοινότητα, στους παρακάτω θεματικούς τομείς: Διατροφή, Υγεία, Καταναλωτές - Ασφάλεια Τροφίμων - Βιώσιμη Παραγωγή Προϊόντων Διατροφής & Βιομηχανία 4,0.

Οι Ομάδες Εργασίας δούλεψαν, από τον Ιούνιο του 2020, για να καθορίσουν τις ερευνητικές προτεραιότητες σε αυτές τις θεματικές περιοχές και κατέληξαν σε μια σειρά προτεραιοτήτων καλύπτοντας όλο το σύστημα του Κλάδου των Τροφίμων. Με στόχο να αξιολογηθεί εάν οι προσδιορισθείσες ερευνητικές προτεραιότητες αντανακλούν τις πραγματικές ανάγκες του Κλάδου, θα διεξαχθεί μια έρευνα μέσω ερωτηματολογίου στους διάφορους φορείς του Κλάδου (επιχειρήσεις τροφίμων, ερευνητικά/πανεπιστημιακά ιδρύματα, άλλους φορείς.

Απώτερος στόχος όλης αυτής της προσπάθειας είναι να αναδείξουμε και να τεκμηριώσουμε ποιες προτεραιότητες είναι κρίσιμες και σημαντικές για τον Κλάδο των Τροφίμων έτσι ώστε να αποτελέσουν τη βάση για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων Συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων και ερευνητικών φορέων, στη Νέα Προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Αν θέλετε να συνεισφέρετε στο καθορισμό των ερευνητικών προτεραιοτήτων του Κλάδου, συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο. Για να διευκολύνουμε τη συμπλήρωση του, το χωρίσαμε σε 4 ενότητες, ανά ερευνητικό πυλώνα:

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμβολή σας. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Δρ Φ. Σάλτα, Τ: 210 6711177, Ε: foodplatform@sevt.gr.