e-Επιμελητήριο - για ηλεκτρονικά πιστοποιητικά και πληρωμές συνδρομών χωρίς αναμονή

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 2022

Δημοσιεύθηκε στις 28/11/2022 14:57

Απόλυτα δικαιωμένο το Επιμελητήριο Ιωαννίνων για την απόφαση του να συμμετάσχει στην 31η Hermes Expo στην Νέα Ιερσέη και να υποστηρίξει τις Επιχειρήσεις-Μέλη του, που αποφάσισαν να εκθέσουν τα προϊόντα τους και στο γενικότερο οικονομικό περιβάλλον της Νέας Υόρκης και των ΗΠΑ.

Ήταν μια πρώτη προσπάθεια, για την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων αποφάσισε ομόφωνα, που έδωσε, αφενός, τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες της Π.Ε Ιωαννίνων να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στην αγορά της Αμερικής και αφετέρου, να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη δυναμική της εξωστρέφειας αφού προσκάλεσε να συμμετάσχει μαζί του, την Περιφέρεια Ηπείρου.

Στην 31η HERMES EXPO αποδείχθηκε ότι, οι ελληνικές Ηπειρωτικές  επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων & ποτών  πληρούν όλα εκείνα τα κριτήρια για να σταθούν σε μια παγκόσμια αγορά, αφού είναι επιχειρήσεις που  έχουν υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας προϊόντα, τα οποία έχουν αποκτήσει εκείνο το συγκριτικό πλεονέκτημα, που τα καθιστά ικανά να συγκριθούν και να διακριθούν απέναντι σε αντίστοιχα άλλων χωρών.

 

Θεωρούμε, για όσες επιχειρήσεις πέρασαν για πρώτη φορά τον Ατλαντικό, αλλά και όσες άλλες συμμετείχαν και έχουν ήδη τοποθετηθεί σε κάποια σημεία πωλήσεων ότι, έχουν δημιουργήσει μέσω των Β2Β συναντήσεων στην HERMES EXPO, τη δυνατότητα να αναπτύξουν περισσότερο την εξωστρέφεια τους, τις δημόσιες σχέσεις και να εργαστούν παράλληλα πάνω στο project των εξαγωγών με σύγχρονες μεθόδους marketing  για  να επιτύχουν τον τελικό τους σκοπό, την τοποθέτηση τους στην αγορά της Αμερικής και τη συνεργασία με εταιρίες του  αντίστοιχου κλάδου.

 

Περαιτέρω, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων υπό τον Πρόεδρο Δρ. Δημ. Δημητρίου, συναντήθηκαν τόσο στη Νέα Ιερσέη όσο και στην Νέα Υόρκη, με Έλληνες Επιχειρηματίες και Αγοραστές της Αμερικής, αλλά και με τους δραστήριους ηγέτες των οργανώσεων της Ελληνικής Ομογένειας και της ΑHEPA, και ιδιαίτερα με τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ) κ. Χρυσόστομο Δήμου, επιχειρηματία-μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εμπορικού Επιμελητηρίου στην κομητεία Μίντλσεξ και  συμπρόεδρο της Νέας Βιομηχανικής Συνεργασίας στην νότιο-κεντρική περιφέρεια του κρατιδίου του Κονέκτικατ.

 

Υποσχόμενες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων: Queens Chamber of Commerce, GreekAmerican Chamber of Commerce, Middlesex County Region Chamber of Commerce και EuropeanAmerican Chamber of Commerce-New York, όπου αναπτύχθηκε χρήσιμος διάλογος για την προώθηση των τοπικών μας προϊόντων.

 

Επίσης, στην Νέα Υόρκη πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Ελληνικό Προξενείο με τον Γεν. Πρόξενο στην Νέα Υόρκη κ. Κ. Κωνσταντίνου, τον Πρόξενο κο Δημήτρη Παπαγεωργίου, τον επικεφαλής του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων κ. Νίκο Θωμόπουλο, και άλλα στελέχη του Γενικού Προξενείου.

 

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες συνομιλίες στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής στη Νέα Υόρκη, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ Ελπιδοφόρο και το Επιτελείο του, δεδομένης της ιδιαίτερης δραστηριοποίησης της Αρχιεπισκοπής με όλους τους τομείς της Ελληνικής Ομογένειας στην Αμερική, όπως και της Επιχειρηματικότητας, καθώς και με τον Επίσκοπο Μηδείας κ.κ. Απόστολο, επικεφαλής της Μητρόπολης της Νέας Ιερσέης. 

 

Πάγια θέση της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων είναι και η κοινή συμμετοχή σε εκθέσεις, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο επιχειρηματικό ενδιαφέρον, καθώς και η συμμετοχή σε στοχευμένα B2B events.

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ευχαριστεί τον Ηπειρώτη διοργανωτή της 31ης Έκθεσης HERMES EXPO κ. Π. Κοτρώτσιο, τον Γεν. Πρόξενο στην Νέα Υόρκη κ. Κ. Κωνσταντίνου και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ Ελπιδοφόρο, για τη στήριξή τους και την δυνατότητα συναντήσεως μαζί τους, καθώς και την Περιφέρεια Ηπείρου, που αποδέχθηκε την πρόσκληση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για κοινή συμμετοχή.

 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Φωτογραφίες